Rusya’dan vatandaşlık için yeni kriterler

1216

Rusya'da yabancıların vatandaşlık almak için yerine getirmesi gerek yeni kriterler onaylandı. Yasama komisyonunun, başta yatırımcı ve iş çevreleri olmak üzere yabancıların Rusya vatandaşlığını alma koşullarındaki değişikliği öngören kanun tasarısını onayladı.

Daha önce, Rusya Federasyonu topraklarında en az 3 yıl faaliyet göstermiş ve yıllık en az 10 milyon ruble (140 bin dolar) gelir elde eden girişimciler ve iş adamları için Rusya Federasyonu vatandaşlığına geçişi kolaylaştırılmıştı. Bakanlar Kurulu’nun yeni kararına göre Rusya vatandaşlığı almak isteyen girişimci ve iş adamlarının, en az 1 milyon ruble vergi vermesi ve 3 yıl boyunca Rusya topraklarında faaliyette bulunması gerekiyor.

Yasa tasarısına göre ayrıca, Rusya’da yasadışı faaliyetlerde bulunan yabancı vatandaşların Rusya vatandaşlığı almalarını önlemek amacıyla, yabancıların Rusya Emeklilik Fonu’na sigorta primlerini ödemeleri şartı getirildi.